Startsida
Saint-Gobain har nu flest registrerade EPD i det Internationella EPD®-systemet

Saint-Gobain har nu flest registrerade EPD i det Internationella EPD®-systemet

Efter januari månads EPD-registreringar har Saint-Gobain nu blivit den företagsgrupp som har flest EPD (Environmental Product Declarations) publicerade i det Internationella EPD®-systemet. Företagen i gruppen tillverkar och distribuerar byggnads- och högpresterande material.

EPD:erna som registrerats i det Internationella EPD®-systemet avser främst gips- och isoleringsprodukter, men även torrbruk och innovativa material. Varumärkena innefattar British Gypsum, Gyproc, Rigips, Isover, Weber, SolarGard och Ecophon. Alla EPD:er som publicerats de senaste åren är gjorda i enlighet med den europeiska standarden EN 15804 för att leva upp till Produktspecifika regler (Product Category Rules; PCR).

”Vi är extremt stolta att bli den grupp med flest EPD registrerade i det Internationella EPD®-systemet. På Saint-Gobain fick vi ut våra första LCA (livscykelanalyser) början av 1990-talet, och sedan dess har vi valt LCA som det huvudsakliga verktyget för att mäta våra produkters miljöavtryck.

Vi förser resultaten till våra kunder genom verifierade EPD:er så att de kan använda denna pålitliga information för deras egna projekt,” säger Camille Fabre, Sustainable Habitat Manager på Saint-Gobain.

Deklarationerna är publikt tillgängliga för alla intressenter via EPD-databasen på: www.environdec.com