Startsida
Lättare och sunda akustikundertak reducerar VOC

Lättare och sunda akustikundertak reducerar VOC

Gyproc har lanserat ett nytt sortiment optimerade undertaksskivor. Alla Gyptone gipsskivor i formatet 600 x 600 mm med kant A och E15 har reducerats från 12,5 mm till 10 mm i tjocklek, en fördel för både hälsa och miljö.

Det innebär 13 % mindre gips per skiva (tile) och så mycket som 33 % mer m² skivor per pall. Detta innebär inte bara mindre gips, men också lägre förbrukning av vatten och energi och mindre CO2-utsläpp i produktionen. Samtidigt bibehålls övriga egenskaper hos produkten och man kan utan vidare montera skivor med både den nya och gamla skivtjockleken i bärverken utan synliga skillnader. Vikten per kvadratmeter har reducerats med nära 20 %, vilket innebär stora ergonomiska fördelar för montören.

Bryter ner VOC-emissioner
De nya lättare akustikundertaken tillsätts också Activ'Air - en patenterad teknik som aktivt bryter ner VOC-emissioner, exempelvis formaldehyd, till ofarliga inaktiva bindningar, till fördel för inomhusklimatet och hälsan. Dessa föreningar bildas inuti gipskärnan och är helt ofarliga.

Testat och dokumenterat resultat
Effekten av Activ'Air tekniken är testad genom mätningar som utförts av det ackrediterade laboratoriumet Eurofins. Resultaten visar att Activ'Air bryter ned upp till 70 % av formaldehyd-koncentrationen i en kontrollerad testmiljö. Teknikens förmåga att reducera formaldehyd koncentrationen i ett givet utrymme beror på rummets storlek, mängden Gyptone Activ'Air undertaksskivor och andra material.

Activ'Air är tillsatt som standard i alla format i storleken 600 x 600 mm med kant A och E15, samt Gyptone BIG gipsskivor

Produktinformation Produktinformation