Startsida
Weber lanserar Leca® Block som BIM objekt

Weber lanserar Leca® Block som BIM objekt

Leca® Block – Ett nytt koncept för att snabbt och ergonomiskt mura innerväggar. Blocken har extra bra egenskaper för fukt, brand och slitage. Dessutom ingår nya hjälpmedel för murning och dimensionering i konceptet och ger murade väggar som är lika enkla och kostnadseffektiva som lättregelväggar.

För att förenkla och förbättra projekteringsarbetet med Leca® Block har Weber nu börjat samarbeta med BIMobject®. De första produkterna som lanseras som BIM objekt för Revit och ArchiCAD är Leca® Block 75, 95, 125 med tillhörande putsprodukter.

BIM objekt

BIM objekt används idag av fler och fler projektörer över hela världen och ersätter gamla CAD system. I princip bygger man en virtuell modell av hela projektet (produktmodell), istället för att man i traditionell CAD ritar varje enstaka ritning eller skapar separata 3D modeller för visualisering utan koppling till den centrala BIM modellen.

Läs mer på www.ritnytt.com

Leca® Block

Leca® Block 75, 95 och 125 mm är speciellt utformade för att användas till innerväggar. Blocken är försedda med hål i mitten, vilket gör dem avsevärt lättare och mer greppvänliga än traditionella murblock. Leca® Block har not och spont. Det förenklar arbetet och sparar tid eftersom det inte krävs någon inpassning. Det finns också hörnblock där ena stötfogen är slät för avslut mot öppningar och jämna hörn. Innerväggar av Leca Block kan målas direkt, putsas eller lämnas obehandlade.